Πιστοποίηση Γεωργικών Φαρμάκων

pistopoiisi georgikon farmakon ereismakek

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα " Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων"
Απαραίτητο και υποχρεωτικό για την  αγορά γεωργικών φαρμάκων. 

Για επαγγελματίες χρήστες φυτοφαρμάκων & αγρότες  

Με την ΚΥΑ 8197/90290/22-7-2013 (ΦΕΚ 1883/Β/2013) των υπουργών Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχει θεσπιστεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων (σε εφαρμογή της Οδηγίας 2009/128/ΕΚ).

Η επιστημονική επιμέλεια των προγραμμάτων κατάρτισης, έχει πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία Συμβούλων Γεωπόνων, Δημήτριος Οικονόμου & ΣΙΑ ΟΕ (FoodCare AgroData).

Κατεβάστε την αίτηση από ΕΔΩ

Κατεβάστε το φυλλάδιο από ΕΔΩ

Κατεβάστε την αφίσα από ΕΔΩ

Το ΕΡΕΙΣΜΑ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ είναι πιστοποιημένος Φορέας Κατάρτισης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη διενέργεια των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης των αγροτών προκειμένου να εφαρμοστεί το εθνικό σχέδιο δράσης για την ορθολογική χρήση αγροτικών φαρμάκων. Η επαγγελματική κατάρτιση των αγροτών θα πραγματοποιείται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές δομές του, με τη συνεργασία επαγγελματιών γεωπόνων με επιστημονική κατάρτιση στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων.
Η κατάρτιση ενδεικτικά διαρκεί συνολικά έως και 8 ώρες, έχει ως στόχο την προετοιμασία και την μάθηση των εκπαιδευομένων αγροτών προκειμένου να ανταποκριθούν με επάρκεια στις απαιτήσεις της εξεταστικής διαδικασίας και τελικώς στην ορθολογική χρησιμοποίηση των γεωργικών φαρμάκων

Δείτε αναλυτικά εδώ.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 της ΚΥΑ όλοι οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων υποχρεούνται να κατέχουν το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων με καταληκτική ημερομηνία απόκτησης του πιστοποιητικού την 26η Νοεμβρίου 2015. Με την παρέλευση της 26ης Νοεμβρίου 2015, όσοι αγρότες δεν έχουν αποκτήσει το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, δεν θα μπορούν να προμηθεύονται νόμιμα γεωργικά φάρμακα, προκειμένου να τα χρησιμοποιούν στις καλλιεργητικές τους δραστηριότητες.
Η υποχρέωση κατοχής του πιστοποιητικού αφορά όλους τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά και κατ' επέκταση το σύνολο των επαγγελματιών χρηστών γεωργικών φαρμάκων*.

 

* Η έννοια του "επαγγελματία χρήστη γεωργικών φαρμάκων" δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τον "κατά κύριο επάγγελμα αγρότη". Επαγγελματίας χρήστης γεωργικών φαρμάκων είναι αυτός που παράγει αγροτικά προϊόντα με σκοπό την πώληση σε τρίτους ή την ίδια κατανάλωση, ακόμα και αν έχει άλλο κύριο επάγγελμα.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 4 του νόμου 4036/2012 από 26 Νοεμβρίου 2015 η πώληση γεωργικών φαρμάκων για γεωργική χρήση περιορίζεται αυστηρά στα πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων

Οι εξετάσεις διεξάγονται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου ο ενδιαφερόμενος καλείται να απαντήσει σε είκοσι (20) ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων ο ενδιαφερόμενος πρέπει να απαντήσει σωστά σε τουλάχιστον είκοσι (20) ερωτήσεις από τις (40) που περιλαμβάνει η εξέταση.
Με την ολοκλήρωση της εξεταστικής διαδικασίας οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται άμεσα για τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν σωστά και για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού.

Η συμμετοχή στις εξετάσεις απαιτεί καταβολή παραβόλου εξετάσεων προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις ο ενδιαφερόμενος καταβάλλει παράβολο στο ΥΠ.Α.Α.Τ. το οποίο αρχικά είχε οριστεί στο ύψος των εκατό (100) ευρώ. Με πρόσφατη όμως (2-1-2015) τροποποιητική ΚΥΑ το παράβολο ορίστηκε ως εξής:

25 ευρώ για την περίοδο μέχρι 26 Νοεμβρίου 2015

Το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων αποκτάται με τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου σε εξετάσεις, στα πιστοποιημένα εξεταστικά κέντρα του φορέα μας.
Το ΕΡΕΙΣΜΑ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ είναι πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα:

ΠΑΤΡΑ: Καποδιστρίου 96-98, 26224, Τηλ: 2610 315 495,2613012630, 2613010074
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δ.Ε. ΟΒΡΥΑ ΠΑΤΡΩΝ: Νικολάου Ντεβέ 22, 26500, Τηλ: 2610 580 207,
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Μητροπόλεως 31Α, 45221, Τηλ: 2651 552 726, 2651 552 729
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Γ. Παπανδρέου 53, 27200 (Έναντι ΟΑΕΔ) Τηλ: 2622 022 272,
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tο ύψος του παραβόλου συμμετοχής στην εξεταστική διαδικασία , ορίζεται ως εξής:

α) Μέχρι 26/8/2015 ορίζεται στα 25€

Συνολικά, το πρόγραμμα θα κοστίσει 75 ευρώ μαζί με το παράβολο συμμετοχής.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η εξεταστική διαδικασία για τους μη επιτυχόντες περιλαμβάνει και επαναληπτικές εξετάσεις με καταβολή εκ νέου του παραβόλου συμμετοχής.

 

 

 

Υποβάλετε ηλεκτρονική αίτηση για το πρόγραμμα

 

Υποχρεωτικό πεδίο!

Υποχρεωτικό πεδίο!

Invalid Input

Υποχρεωτικό πεδίο!

Invalid Input


Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι πολύ σημαντική για την εταιρεία ΒΕΝΕΤΙΑ ΣΙΑΣΤΑΘΗ & ΣΙΑ Ο.Ε. και για το λόγο αυτό αιτούμαστε την συγκατάθεσή σας για την διατήρηση στο αρχείο μας των δεδομένων που συλλέγουμε μέσω της παρακάτω φόρμας επικοινωνίας, με Σκοπό να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με το ενδιαφέρον που εκδηλώσατε.

Τα δεδομένα θα διατηρηθούν για χρονικό διάστημα 3 μηνών. Για τα προσωπικά σας δεδομένα, σας παρέχεται το δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής και λήθης, περιορισμού της επεξεργασίας, εναντίωσης στην επεξεργασία και φορητότητας μετά από σχετικό σας αίτημα στην ΒΕΝΕΤΙΑ ΣΙΑΣΤΑΘΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από την εταιρεία ΒΕΝΕΤΙΑ ΣΙΑΣΤΑΘΗ & ΣΙΑ Ο.Ε. θα βρείτε στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της εταιρείας ΒΕΝΕΤΙΑ ΣΙΑΣΤΑΘΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Να διατηρηθούν τα προσωπικά μου δεδομένα για τον παραπάνω σκοπό

Invalid Input